I veckan läste jag ett otroligt läskande julgodisrecept som kommer ursprungligen från ICA:s tidning Buffé!
Sockersaltade kanelmandlar!
Bara att läsa det får en att önska att man hade en färdig skål framför sig! 🙂
Mums!
200 gram sötmandel
2 dl socker
2 msk vatten
2 tsk malen kanel
1 msk rapsolja
2 tsk flingsalt
1. Skålla och skala mandeln.
2.Koka upp socker och vatten i en kastrull. Låt koka 3-4 minuter.
3. Tillsätt mandlarna och rör runt. Fortsätt röra tills de är gyllenbruna. Tillsätt kanel och olja. Rör runt och häll sedan ut mandlarna på ett bakplåtspapper. Strö över flingsalt och låt mandlarna svalna.
4. Bryt isär och förvara torrt i en burk med tätslutande lock fram till servering.
Dela det här:
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)