Saftig fläskytterfilé
Nu var det dags att ta hand om fläskytterfilé som vi köpt billigt efter jul.
Tinade den först några timmar i rumstemperatur.
En ganska liten ugnsform användes så köttet och marinad ligger tätt.
Marinadrecept
Några msk rapsolja
1 msk honung
1 msk kinesisk soya
2 msk paprikapulver
2 hela vitlöksklyftor
Något kryddmått cayennepeppar
1 tsk vegete
rosmarin
salt
Klippte i fläskytterfilén med min IKEA "presterande" köttsax, köttet fick ligga ca 15 minuter i marinaden. Vrider på Ugnen på MAX. När lamporna slocknar i med köttet i ca 10 minuter så köttet får fin stekyta. När jag tar ut köttet får luckan stå uppe till ugnen svalnar till 175 grader. Häller i 2 dl grädde, på med folie och in i ugnen igen i 30 minuter.
När jag tar ut ugnsformen, reder jag såsen, lägger jag i ca 2 msk mjöl och vispar fort med en gaffel!
Dela det här:
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)