Hade äpplen som började se lite trista ut och måste ätas upp snarast, bestämde mig för en paj med egenplockade blåbär och lite vinbär så de skulle bli lite syrligare för äpplena var lite mesiga.
På med socker och kanel!
Vispade ihop en sockerkakssmet
150 g smör
4 dl socker
5 ägg
1 msk vaniljsocker
1 dl mjölk
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
I mitten av ugnen, ca 20 minuter, 200 grader, den ska fortfarande vara lite lös när man tar ut den och lägger på smuldegen.
SMULDEG
200 g smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
På med smuldegen och ytterligare ca 15 minuter
Serverades med vaniljsås! Mycket gott! Och i brist på frukostbröd blev det paj hela veckan till frukost! Mums!
Dela det här:
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)