Ingredienser
1 kg fryst hackad spenat
1 kg fryst bladspenat
5 dl grädde
5 vitlöksklyftor
veggbuljong
salt
svartpeppar
5 tomater
2 dl riven ost
lasagneplattor
2 msk mjöl + 3 msk smör till redningen
Gör så här
All fryst spenat blandas med salt och 5 dl grädde på högsta värme, pressa i vitlöken, lägg i buljong och peppar. Smält en klick smör i en kaffekopp i mikron och blanda i mjölet med en smörkniv så det blir en jämn smet sedan blandas detta ut i spenatsåsen. På detta vis blir det garantera klumpfritt.
Varva spenat blandningen med lasagneplattorna i en ugnsform. På det översta lagret läggs tomatbitar med citronpeppar och ost på.
Tillagas i mitten av ugnen på 220 grader med folie i ca 30 minuter, ta av folien och låt lasagnen sätta sig i 10 minuter på diskbänken och pusta ut.
Serveras med ägg & sallad! Gärna rårivna morötter med lite apelsinsaft!
Dela det här:
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)