Ingredienser
Lök
Morötter
färsk champinjon
aubergine
röd paprika
krossade tomater
1 dl vatten
grädde
veggbuljong
chilipulver
salt
olivolja
Så här gör du
Många grönsaksröror blir det 🙂 , men det är ju gott så jag kör på. Basen är ofta att steka mycket lök och morötter som också i detta fall, med olivolja. Jag fräste också med chili och salt i början som gifter sig och vätskar sig med löken.
Stora färska champinjonbitar, aubergine åker i, skulle det bli för torr i wokpannan kan man ha i lite kikkoman. När auberginen är halvklar häller man i krossade tomater lite vatten beroende på sort av krossade tomat (hur koncentrerad den är) och veggbuljong och salt efter smak. På slutet häller man i 1 dl grädde så smakerna binds ihop mjukt och den röda paprikan hälls i när man har stängt av plattan, den ska bara mjukna lite på eftervärme. Det ar ca 30 minuter att göra röran.
PS Alla ingredienser har inhandlats efter kampanjer och erbjudanden. En portion kostar ca 10 kr
Såsen passar till pasta, ris, bovete, bulgur, couscous....
Dela det här:
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)