Ingredienser
3 lökar
5 vitlöksklyftor
1 morot
olivolja
lime flingsalt
ca 1 msk färsk el torkad chili (smaka av)
ingefärsbit ca 7 x 4 cm
25 färska champinjoner
salladsselleri
frysta broccoli buketter
färsk bladspenat
2 veggbuljong
5 dl vatten
2 msk kinesisk soya
ris nudlar
GÖR SÅ HÄR
Stek lök-, vitlök- och morotsbitar i olivolja och lime flingsalt. Häll i 1 dl vatten och ingefära skuren i småbitar, mixa länge och väl. Ställ denna sås åtsidan så länge.
Stek upp champinjonerna i rapsolja och salt, när de börjar bli klara lägg i 3 msk kinesisk soya, 2 veggbuljong tärningar och 4 dl vatten och koka upp.
Koka upp risnudlarna.
Lägg de frysta broccoli buketterna i den varma svampsåsen.
Häll sedan över detta i en större kastrull tillsammans med ingefärsmixningen, sallads selleri och bladspenaten, blanda och koka endast upp hastigt!
Häll soppan över risnudlarna!
Om du bli rosig om kinderna och svetten lackar i pannan har häxbrygden börjat verka! 😉
Dela det här:
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)