Nu blir det ut i blåbärsskogen igen, det här enkla recept ska jag testa!
Blåbärsvin - så gör du
Kan det bli mer ekologiskt än att göra sitt egna vin av blåbär. Här får du receptet.
Du behöver:
Blåbär
Vatten
1 sockerbit
½ - 1 msk russin
Så gör du:
1. En flaska, 75 cl, fylls med färska blåbär
2. Häll på vatten så flaskan fylls och till sist en sockerbit
3. Låt flaskan stå och jäsa i soligt fönster tills alla bär sjunkit till botten
OBSERVERA! Skruva inte igen korken. Då kan flaskan explodera och du får blåbär överallt där du inte vill ha det!
4. Häll i russin
5. Lagras någon månad
Receptet kommer från: Norrbottens matbok
Dela det här:
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)