Grönkål med grädde + senap = supergott

gronkal2

Ett måste på vårt julbord sedan 2 år.

Det är också väldigt gott till pasta!

Ingredienser 4 portioner
Steka upp i smör/olja och lite vatten om grönkålen är färsk
3 dl grädde/havregrädde
1 paket Körsbärstomater
1 pkt bacon/skinka/kassler eller utan kött
500 g färsk grönkål
1 st buljongtärning ev salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 1/2 msk senap, stark grovkornig

Tillagning: 20 min

1. Skölj grönkålen. Riv ned bladen i pannan
2.( Strimla och knaperstek baconet i en annan stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan.)
3. Stekbryn grönkålen, kommer krympa flera gånger när den mjuknar
4. Slå på grädde. Smula ner buljongtärningen. Koka upp och låt koka 5 min.
5. Tillsätt senap, tomat och peppar till gräddkoket. (Rör ner baconet och servera.)

Annat tips! Doppa brysselkål i stark grovkornig senap är också en höjdare!

Posted in Mat.