Ett måste på vårt julbord sedan 2 år.
Det är också väldigt gott till pasta!
Ingredienser 4 portioner
Steka upp i smör/olja och lite vatten om grönkålen är färsk
3 dl grädde/havregrädde
1 paket Körsbärstomater
1 pkt bacon/skinka/kassler eller utan kött
500 g färsk grönkål
1 st buljongtärning ev salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 1/2 msk senap, stark grovkornig
Tillagning: 20 min
1. Skölj grönkålen. Riv ned bladen i pannan
2.( Strimla och knaperstek baconet i en annan stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan.)
3. Stekbryn grönkålen, kommer krympa flera gånger när den mjuknar
4. Slå på grädde. Smula ner buljongtärningen. Koka upp och låt koka 5 min.
5. Tillsätt senap, tomat och peppar till gräddkoket. (Rör ner baconet och servera.)
Annat tips! Doppa brysselkål i stark grovkornig senap är också en höjdare!
Dela det här:
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)