Pastarätt med kyckling som sköter sig själv
RECEPT
700 g kyckling innerfiléer (fryst)
2 gula lökar (dela i klyftor)
2 vitlökar ( skär i små bitar)
färsk grön mild peppar (säljes nu på Netto)
3 msk olivolja
3 msk grädde
2 msk paprika pulver
vegetarisk buljong
1 msk torkad basilika
1 tsk salt
1 burk krossade tomater
1 dl vatten (skölj ur tomatburken)
Tina kycklingen några timmar.
Blanda ihop allt i en ugnsform men lägg i kycklingen sist så du kan smaka av tomatsåsen först!
220 grader i mitten av ugnen utan folie ca 35 minuter. Så skönt att slippa stå fast vid spisen, nu sköter det sig själv i ugnen.
Pastan kokas i ca 10 minuter innan kycklingen är färdig. Vatten, olja och ngn tsk salt, testar så de är al dente, häller bara av vattnet, sköljer inte av i kallvatten, utan rör ned lite smör eller rapsolja.
Dela det här:
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)