Äntligen fick jag tummen ur och göra saft på bären som var kvar i frysen från i somras! Inte så dumt att safta nu och få lite försmak på sommaren, för saftkok doftar himmelskt gott!
Kokade i 15 minuter...under uppsikt för det finns ju roligare saker att göra än skura en nedkladdad spis med saft!
Droppade i 40 minuter
Kokade upp 3-4 liter råsaft med 2 kg socker under omrörning i 10 minuter. Sedan fick det stå i några minuter så att ett saftskinn bildades överst som togs bort med slev.
Hällde upp den varma saften i rena plastlådor som åkte in i frysen när de svalnat.
Fryser hellre än använder konserveringsmedel.
Dela det här:
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)