Fonder för assistanshundekipage

Svenska Brukshundklubben

Ekonomiskt stöd för assistanshundekipage

Idag finns inget givet stöd för utbildning av assistanshund. Dock finns det stöd att få när assistanshundekipaget har genomfört en godkänd examination.

Assistanshundekipage under utbildning

För dig som funderar på eller redan är under utbildning finns möjlighet att söka ekonomiskt stöd via fonder och stipendier. Nedan hittar du ett urval av de fonder som finns att söka. Listan är inte heltäckande utan har för avsikt att vara ett stöd för dig som vill söka medel. Har ni information om andra vägar till stöd så kontakta gärna Svenska brukshundklubben på assistanshund@brukshundklubben.se.

Länstyrelserna har en gemensam stiftelsedatabas som du når genom följande länk: stiftelser.lansstyrelsen.se

Ett urval av fonder

För dig som är ett certifierat assistanshundekipage

Handikappersättning via försäkringskassan

Enligt en dom hösten 2006 i kammarrätten i Göteborg (mål nr 6759-04) fastslogs att en alarmerande servicehund (diabetes) är ett handikapphjälpmedel och att försäkringskassan är skyldig att ersätta kostnader för mat, veterinärkostnader, försäkringar och dylikt.

Ersättningen sker inom ramen för handikappersättningen eller vårdbidraget. Domen är prejudicerande för assistanshundar.

Handikappsersättning eller vårdbidrag via försäkringskassan

Försäkring hos Agria
För dig som är ett certifierat assistanshundekipage hos Svenska Brukshundklubben finns en 50 % rabatterad försäkringspremie hos Agria Djurförsäkring

http://www.brukshundklubben.se/assistanshund/ekonomiskt-stod-for-assitsnshundar/

Handl Gustav Söderbergs stiftelse

Handl Gustav Söderbergs stiftelse
Box 153
Halmstads kommun
301 05 HALMSTAD
035-137000

Avkastningen skall av sociala centralnämnden användas för utdelning såsom understöd åt behövande familjer eller ensamstående, med företrädesrätt för sådana som till följd av någon omständighet t ex dödsfall kommit i ogynnsamt försörjningsläge samt att avkastning som inte används skall reserveras för utdelning under kommande år.

Förmögenhet:  55,235,770 kr

Stiftelser

 

Halmstads kommun förvaltar närmare 60 fristående stiftelser. Ansvaret för dessa stiftelser är uppdelade nämndvis, beroende på stiftelsens ändamål. Kommunstyrelsen handhar den ekonomiska förvaltningen.

I nedanstående pdf-fil Stiftelser 2016 följer sammanfattade beskrivningar av de olika stiftelsernas ändamål, förmögenhet, utdelning med mera, uppdelade nämndvis. Du måste ha Acrobat Reader för att kunna öppna och läsa filen.

Stiftelser 2016PDF

Hur ansöker jag?

Mellan den 1 juni-31 augusti kan invånare ansöka om fondmedel. Önskar man söka bidrag från någon av kommunens förvaltade stiftelser skriver man ett kort men tydligt brev med motivering till varför man bör erhålla bidrag, inkluderar adress och telefonnummer och adresserar brevet till stiftelsens namn på följande adress:

Stiftelsens namn
Halmstads kommun
Box 153
301 05 HALMSTAD

Alternativt tar man kontakt med den kommunala nämnd/förvaltning som för varje stiftelse står som ansvarig vid rubriken "Förvaltning" för att erhålla vidare instruktioner för en ansökan.

Förvaltas stiftelsen av barn- och ungdomsnämnden?
klicka här för vidare instruktioner.

Förvaltas stiftelsen av utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden?
klicka här för vidare instruktioner.

Lind

Lind, medicinalväxt vid förkylning med feber och rethosta!

 

Lind träslag

Lind träslag

 

Lantliv + 2 st kökshanddukar från Morberg