Mat ska man njuta av!
RECEPT
2 dl svarta linser (blir inte grötigt om du tillagar rätt, tips ta bort kastrullen med lock från plattan efter halva koktiden och låt dem mjukna på eftervärmen)
Koka linserna i en buljongtärning och låt kokvattnet följa med ned i wokpannan sedan
2 st gula lökar
2 morötter (finhackad)
Vitkål ( jag har oftast småpåsar i frysen av diverse skal-hackgrönsaker i lagom portioner så behöver jag inte varje gång ställa mig och börja från början med allt)
Paprika (också från egen fryspåse, köpte mycket när det var billigt)
Kinesisk soja
cayennepeppar
grädde/havregrädde
Stek lök och morötter först i olja/smör med lite salt och cayennepeppar, sedan i med vitkål, soya...grädde...linser och sist paprikabitarna som bara ska värmas upp.
Serveras med Basmatiris eller potatismos
Dela det här:
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)