Värm alltid äldre mat ordentligt om du inte känner dig säker på att äta den utan att bli magsjuk!
Istället för att slänga en 10 dagar gammal Brieost som jag samtidigt inte ville äta upp ouppvärmd blev det en smarrig paj!
RECEPT
1/4 "tårtbit" Ica brieost
En smördegsplatta (Eldorado på Willy)
Broccolibuketter (frysta)
2 röda lökar
3 vitlöksbitar (hackas)
4 plommontomater
2 dl grädde
3 ägg
grönsaksbuljong
salt/peppar
värme: 200 grader
Tina en smördegsplatta i en ugnsform, ca 1 timme, grädda 10 minuter på 200 grader.
Fräs rödlök och vitlök i rapsolja med salt och sedan en buljongtärning, tillsätt sedan broccolin som får fräsa med några minuter på slutet. Häll i grädden och rör i äggen. För över blandningen till pajformen, skiva över tomaterna och sist Brieosten. Gräddningen tar Ca 35 minuter på 200 grader.
Jäklar i min låda vad gott det blev! 🙂
Dela det här:
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)