Tik opererad för juvertumörer som fick magsår

Blev bra med mjölkersättning för kattungar

Som jag har berättat i ett tidigare inlägg ( Hund med kronisk gastrit) har vår taxtik kronisk gastrit som vi håller i schack med Veterinärfodret Obesity från Royal Canin!

Men nu när hon opererades för juvertumörer och utsattes för en massa svält och en cocktail av starka mediciner utvecklades ett skov av magkatarr till magsår. Vi visste sedan tidigare att hon inte tålde Metacam och hon fick istället Tradolan men det slutade vi direkt med när vi märkte att hon var dålig i magen. Det höll på att gå riktigt illa, hon behöll ingen mat alls, spydde och hade blodiga diarréer och matleda. Detta höll på dygnet runt i 5 dagar och tog knäcken på oss. Vi hade tur att det inte var regnigt och slaskigt ute med tanke på att såren skulle hållas rena och torra.

Vi köpte babybody storlek 92 och hade en allvädersrock/overall från Hurtta som vi klippte av benen på och använda dessa suveräna kirurgplåster, Sorbact, från apoteket som både skyddar och avlägsnar bakterier från såren! Sedan kan jag tipsa om babyservetterna Gunry som var toppen att torka av tassarna med så att hon inte smutsade ned bädden där vi hade vita lakan tvättade i 95 grader. Så den biten gick otroligt bra, såren läkte finfint och hon behövde inte använda någon krage alls, kanske mycket för att hon var så medtagen av att ha magsår så hon brydde sig inte ett dugg om såren på bröstet! Vi använde Andapsin och Pepcid och hennes foder som hon vanligen blir bra av men inget hjälpte. Det enda som lindrade eländet var en elektrisk värmedyna.

 

I alla fall så började jag googla på magsår och hittade huskurer med mjölk och grädde men det går ju inte på djur som ofta inte tål laktos men då kom jag på att jag hade mjölkersättningspulver till kattungar KMR hemma. Efter två dygn med 2 msk KMR (använde en liten pillerburk med skruvlock och skakade kraftigt) en gång i timmen så slutade magsmärtorna och spyorna men fortfarande ofta utgång med diarré. Då fick hon ekologisk neutral yoghurt med lite hönekaka varannan timme och lite av Obecityfodret och efter 3dagar var avföringen helt OK!

Vilken lättnad! Nu är allt som vanligt igen och såren har läkt ihop jättefint och vi har en pigg och glad hund!

Allt som allt har det gått på runt 20 000 kr men vi har tack och lov en Agriaförsäkring med en självrisk på 1950kr och rörliga kostnader på 15% och det var inga problem vid handläggning med Agria.

 

 

Träna hemma

All träning är bra träning och den du gör hemma är precis lika effektiv som någon annan plus att det blir billigare och du förlorar ingen tid med att packa och ta dig till gymmet!

Stipendier till barn och ungdom från Djurens vänner

Ökad kunskap om djurhållningens etik, ansvar och respekt för djur

Stipendium riktat mot skolår 9 i grundskolan upp till år 3 på gymnasiet

Djurens Vänners Riksorganisation ger stipendium med 5 % av prisbasbeloppet (år 2017: 44.800.- kr),
dvs för år 2017 är det 2.240.- kr per lokalförening samt 1 års gratis medlemskap i den lokalförening som delar ut stipendiet.

Stipendiet ska gå till elev/student som antingen söker själv eller rekommenderas av lärare/mentor/handledare före den 1 maj innevarande år. Stipendiet lämnas till elev/elever som gör ett skolprojekt från årskurs 9 till år 3 på gymnasiet eller ett annat fördjupningsarbete som berör djur och djurhållning ur ett positivt perspektiv. Arbetet ska redovisas genom uppsats, utställning, film eller liknande och bedömas av lärare/sakkunnig. För att få stipendiet krävs ett högt betyg, med nuvarande betygsskala betyg A-B.

Lokalföreningarna marknadsför själva stipendiet och avgör om det ska delas mellan flera arbeten eller elever vid exempelvis grupparbete. Stipendiet söks före 1 maj innevarande år. Det är frivilligt för lokalföreningarna att delta. Stipendiatens arbete kopieras eller dokumenteras och skickas till Riksorganisationen.

Syfte och mål:
Ge ökad kunskap om djurhållningens etik, ansvar och respekt för djur. Samt att få fler aktiva och engagerade unga medlemmar.

 

 

Stipendium riktat mot yngre barngrupper

Djurens Vänners Riksorganisation ger stipendium med 5 % av prisbasbeloppet (år 2017: 44.800.- kr), dvs för år 2017 är det 2.240.- kr per lokalförening samt studiebesök i katthem eller djurhem om föreningen har ett sådant.

Målgruppen är yngre barn i årskurs F till 3 samt fritidshem. Grupperna ska visa att man har arbetat med djurhållning och etik under längre tid, och kunna redovisas på lämpligt sätt (teater, bildutställning…) Man ska arbeta ur ett positivt perspektiv och lära barnen ansvar och respekt för djur.

Lokalföreningarna marknadsför själva stipendiet och avgör om det ska delas mellan flera arbeten. Stipendiet söks av förskollärare/lärare/fritidspedagog före 1 april innevarande år. Det är frivilligt för lokalföreningarna att delta. Stipendiatens arbete kopieras eller dokumenteras och skickas till Riksorganisationen.

Syfte och mål:
Ge ökad kunskap om djurhållningens etik, ansvar och respekt för djur. Samt att få fler aktiva och engagerade unga medlemmar.

Ladda ner ansökningshandlingar»
(blanketten behöver ej användas, men den efterfrågade informationen måste lämnas tillsammans med ansökan)

Ansökningar för dig som bor i Skåne skickas till:
Djurens Vänner Malmö
Flintevångsvägen 233
245 91 Staffanstorp

Stora Fondboken 2019 med över 1000 fonder, stipendier, gåvor och information om stiftelser

Hitta rätt fond för dig och din familj

-Inlägget innehåller reklam för den Stora fondboken-

Nu finns den Stora Fondboken att köpas!

Boken kostar 119 kr! Och finns att köpas på Bokus, direktlänk här!

Boken på 252 sidor innehåller:

Bidrag och stipendier för

- Sjuka och funktionshindrade

- Försörjningsstöd till ekonomiskt behövande

- Studier och utbildningar

- Kultur, miljö och projekt

- Föreningar och organisationer

- Innehåll De 1 000 bästa svenska och utländska bidragen och stipendierna

- Register med alla bidrag indelade efter ort och ändamål

- Hur du skriver en bra ansökan

- Nya exempelbrev

 

Nya tavlor på löpande band