Nu när brännässlorna är purunga! Obs! Använd diskhandskar när du plockar dem!
R E C E P T
2 skurna medelstora lökar
5 hackade vitlöksklyftor (blir inte lika vass smak som pressad)
Pytte lite krossad muskot
2 vegetarisk buljongtärningar från Lidl
1 dl grädde
1 dl crème fraiche
2 msk smör
1-2 msk mjöl
10 dl finskurna brännässlor
3 dl vatten
Bryn lök och vitlök i en 1 msk smör och lite salt, fräs sedan finklippta och sköljda brännässlor. Lägg i buljong tärningar och muskot och sedan 3 dl vatten, grädde och crème fraiche. Ta en stavmixer och mixa allt. Ta en kopp med mjukt smör och blanda i mjöl så det blir en mördegsklick som du sedan vispar/rör ned i soppan under värme till den blir så redd du vill ha den!
Dela det här:
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)