Lite pajinspiration
#smartson #bregottbrynt
Brukar fuska och ha frysta degplattor hemma, vilket gör det mycket enklare och stoppar ingen spontan ingivelse att göra en paj mitt i veckan! Förgräddar pajskalet i 15 minuter på 200 grader.
Jag passade också på att testa Bregott Brynt som jag har fått från Smartson för att utvärdera och jag kan säga att det gav sparrisen och kantarellen extra god smak men tror Bregott Brynt gör sig mest rättvist på nybakat bröd.
Fryst steklök från ICA maxi och fryst hackad chili med Bregott Brynt och lite salt
Kantarell och champinjon
Sparris! Passa på att bryta dem när de är frysta!
Några dagar gammal grädde, 1 dl och ett paket Icas vitlök och ört ost också några dagar äldre
Lite Turkisk yoghurt som fanns kvar
3 st ägg
Äggskalen sparas alltid, mosas ned i askar för att sedan läggas i komposten, kalcium!
Vänder i frysta broccolibuketter någon minut!
Strör över parmesanpulver och gräddar i 25- 30 minuter på 200 grader i mitten av ugnen
Låter svalna i 10 minuter
Pajen blev Very good!
Serverades med delikata Små fina ärtor och en tomatsallad till hade varit perfekt!
De små ärtorna bryntes upp som hastigast med Bregott Brynt och lite salt!
Dela det här:
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)