Mrs Smiths goda russin scones
Ingredienser
- ca 5 1/2 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 1 krm salt
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1 1/2 dl russin ( lägg i varmvatten några minuter innan)
- 100 g smör
- 1 ägg
- 2 dl mjölk röd ej homogeniserad ekologisk mjölk
Ugn 225 grader ca 18 minuter en fals under mitten i ugnen
10st Bakformar
Blanda torrvarorna, skiva i smör och fördela det ordentligt så det blir smulor av allt! Lägg i ägget och fördela i smulorna och sedan häll i rumsvarm mjölk, lite i taget. Häll av vattnet till russinen och rör ner dem i deg-smeten. När du lägger degklimparna i bakformarna kan du använda en matsked och sedan kan du doppa ett finger i mjölk och trycka ned klimparna bättre i formen plus att sprickor försvinner och klimparna får slät yta för jämnare gräddning.
Gott med smör eller vispad grädde och sylt!
Dela det här:
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)