Och äta Karibisk- solkaka!
Karibisk Solkaka
R E C E P T
Smör 150 g
3 dl socker
3 dl mjöl
3 ägg
1 msk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
Liten burk med ananas bitar med juice
Burk med mandariner eller clementiner med juice
1-2 bananer
3 dl grädde
Vispa rumsvarmt smör och socker, lägg i äggen, en och en, häll i juicen från ananas burken i smeten och bitarna lägger du i botten på en smörad låg form. 2 dl mjöl och 1 msk vaniljsocker vispas ned och slutligen 1 dl mjöl med bakpulvret. Gräddas längst ned i 175 grader i ca 25 minuter.
Låt kakan svalna några minuter sedan häller du mandarinjuicen över den varma kakan, låt svalna i en timme. Lägg sedan skivade bananer på, vispad grädde med lite socker och längst upp mandarinbitarna!
Dela det här:
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)