Rabatt på fröer
-Annons för Nyzeeländsk spenat hos odla.nu-Nyzeeländsk spenat >>
Nyzeeländsk spenat (Tetragonia expansa) är rik på både C-vitamin och A-vitamin, B-vitamin och mineraler. Den innehåller inte lika mycket oxalsyra som spenat vilket ger ett högre näringsvärde.
Nyzeeländsk spenat tillhör familjen Aizoaceae och är alltså inte släkt med vanlig spenat, även om den både smakar och används som sådan. Förkultiveras i april, direktsås först när risken för frost är över eftersom den är köldkänslig. Nyzeeländsk spenat går inte så lätt i blom vilket gör den lämplig för varma och ljusa förhållanden.
Den skördas efterhand som blad och skottspetsar växer till. Används som spenat. Kan djupfrysas efter förvällning. Texten är kopierad från boken Rätt ur jorden - handbok i självhushållning av Bella Linde & Lena Granefelt
Dela det här:
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)