Innehåll i Pankpraktikan
Lagra osten i sluten förpackning , 19 grader, mörkt och i ca ett år
2 MÅNADER SENARE
Igår öppnade vi en av ICAs hushållsostar som ha lagrats i 2 månader (mörkt, 19 grader) och den har redan fått en kraftfullare smak, som prästost ungefär! När den lagras i rumstemperatur blir den väldigt mjuk så man måste vända på den ibland så den inte helt tappar formen. Optimalt hade varit att stoppa ostförpackningen i en burk av rätt storlek. Men när man öppnar den förslutna förpackningen och stoppar i kylskåpet blir osten hård igen.
När osten lagras tappar den väska och blir sprödare och det märks också endast efter 2 månaders lagring, osten har krympt och fått större lufthål och blivit hårdare.
Väldigt nöjd med resultatet! Spännande vad de andra ostarna kommer att smaka med längre lagring! Kanske kommer de att smaka som greveost!
Dela det här:
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)