Så härligt tuggmotstånd och någon slags hetta från savojkålen
R E C E P T
Ett litet savojkål
4 lökar
3 morötter
2 palsternackor
5 potatisar
2 röda spetspaprika
Massa färska champinjoner
Små fina ärtor (frysta från LIDL)
1 dl crème fraiche
1 dl grädde
Några msk smör
En massa franska örter
Vegetarisk buljong
Mixade tomater med olivolja, salt och vitlök
Salt & svartpeppar & cayennepeppar
Några dl vatten
Lök bryns i en wokpanna en stund i smör och salt sedan läggs även savojkålen i och de finhackade morötterna. I en stor soppkastrull kokas potatisar och palsternackorna i småbitar med lite täckande vatten och grönsaksbuljong. När kålblandningen nästan är klar blandas det ned soppkastrullen tillsammans med tomatmixen. Nu kan woken användas till att tillaga svampen. Stek svampen i smör och salt & peppar och när de är färdiga lägg i mejeriprodukterna och puttra vidare en stund så att grädden får ordentligt med svampsmak, lägg även i några msk franska kryddor mot slutet.
Rör ned svampen i soppan och ta kastrullen från plattan och rör ned små paprikabitar och frysta Små fina ärtor ( de är så mjälla så de behöver bara värmas på). Kanongott! Och om man vill kan man ha bröd till!
Dela det här:
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)