Snabbrisotto! Supergott och minst lika god som långkoksrisotto
R E C E P T 5 portioner
Massa portabellosvamp (påminner om champinjon men är matigare)
2 rödlökar
2 vitlökar
rapsolja
smör
3 dl grädde
1 1/2 dl vitt vin ( denna bag är över året, trodde det bara skulle vara vinäger men det luktade allt vin så det fungerade perfekt!)
2 vegetariska buljong tärningar
2-3 msk fryst hackad koriander
salt
2 dl parmesanost (jag använde Lidls flisade parmesan som finns på påse)
10 dl färdigkokt basmatiris (ifrån gårdagens middag )
Olika paprikor (innehåller mycket c-vitamin och krispigt gott att servera till varm risotto)
Bryn lök och vitlök i rapsolja med lite salt i en stekpanna och i en större panna portabellosvampen med smör under omröring! När löken börjar bli färdig häll i vinet som får puttra en stund!
När svampen är klar lägg i 1 dl grädde och buljongtärningarna och blanda ihop med koriander, fräs på ett tag. Häll sedan över lök och vinblandningen, häll i resten av grädden och rör ned riset och när riset är hett rörs parmesanosten ner, när den är smält är risotton klar!
Gott med kall och krispig paprika till!
Dela det här:
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)