Korv stroganoff, en med sojakorv och den andra med wienerkorv!
Stroganoff R E C E P T med lite fart! 8 portioner
5 lökar röda och gula
4 vitlöksbitar
Rapsolja/smör
3 msk paprikapulver
salt
Ett paket frysa Hälsans kök sojakorvar / wienerkorvar
1 paket passerade tomater
2 burkar hela tomater
1 dl vatten
2 st vegetariska buljongträningar
Ett halvt paket fryst chili (ca 25 g)
Ett helt paket fryst koriander
10 dl basmatiris
2 dl grädde /havregrädde
Skölj riset ordentligt, en fördel är att använda riskokare när man kokar mycket, busenkelt!
Bryn hackad lök och vitlök med i chilin i rapsolja och salt! När det nästan är klart rör ned paprika pulver och buljongtärningar under omrörning.
Sätt på riskokaren!
Häll sedan i passerade tomater och de hela tomaterna, skölj ur förpackningar med lite vatten (sammanlagt 1 dl enligt receptet ovan). De hela tomaterna delas enkelt med en platt träslev. Låt det koka i ca 15 min. Samtidigt steks de olika korvarna i varsin stekpanna i lite smör, jag brukar klippa dem i slantar.
När tomatsåsen är klar, lägg i koriander och grädde, koka upp och smaka av! Sedan fördelas tomatsåsen till de olika korvarna!
Så fort riset är klart, lyft ur byttan ur den heta riskokaren och lägg över riset i förvaringskärl med tättslutande lock så att inte riset står på eftervärme och blir överkokt. Jag brukar ställa lådorna på kallt och dragit golv eller balkong så de kyls av snabbare innan de ska in i kylskåp vilket är extra viktigt när man gör större mängd.
Det här är en ganska het korvstroganoff men precis som med färsk chili är det ju olika styrka på de frysta förpackningarna 🙂
Dela det här:
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)