Smaskig linslasagne med sallad

Vegetarisk middag med somrig smak!

LINSLASAGNE

R E C E P T  (8 portioner)

Stor form

4 lökar

5 vitlöksklyftor

4 morötter

Vegetarisk buljong

 5 dl Gröna linser

Olivolja/rapsolja

Salt

3 st torkade chili

2 msk paprikapulver

Basilika

Oregano

Krossade tomater Mutti 2 burkar

1 dl vatten

2 dl grädde

500 g keso

Lasagne plattor

Blandade rivna ostrester

Koka 5 dl gröna linser i 2 st buljongtärningar på svag värme.

Bryn hackad lök och vitlök i olja och salt tillsammans med krossad torkad chili sedan efter ca 5 min läggs hackade morötter och paprikapulver i blandningen.

Häll i den krossade tomaten och skölj ur burkarna med 1 dl vatten, puttra några minuter sedan hälls linserna ned med sitt kokvatten. Lägg i resten av kryddorna och smaka av med  ev mer salt. Späd sedan med den mängd grädde man vill ha.

När du bereder lasagnen i formen så lägg all keso i det andra lagret och all ost överst som täcker helt. Om man har mycket ost behöver man inte aluminium folie för ostlagret skyddar mot för stor avdunstning.

Grädda på den nedersta valsen i 20 minuter på 225 grader och sedan ytterligare 10 minuter på 200 grader sedan när lasagnen har tagits ut ska den sätta sig i typ 10 minuter!

Serveras med sallad och vitlöksvinegrätt!

Bon appétit 🙂

Posted in Dagens Tips.