Vegetarisk middag med somrig smak!
LINSLASAGNE
R E C E P T (8 portioner)
Stor form
4 lökar
5 vitlöksklyftor
4 morötter
Vegetarisk buljong
5 dl Gröna linser
Olivolja/rapsolja
Salt
3 st torkade chili
2 msk paprikapulver
Basilika
Oregano
Krossade tomater Mutti 2 burkar
1 dl vatten
2 dl grädde
500 g keso
Lasagne plattor
Blandade rivna ostrester
Koka 5 dl gröna linser i 2 st buljongtärningar på svag värme.
Bryn hackad lök och vitlök i olja och salt tillsammans med krossad torkad chili sedan efter ca 5 min läggs hackade morötter och paprikapulver i blandningen.
Häll i den krossade tomaten och skölj ur burkarna med 1 dl vatten, puttra några minuter sedan hälls linserna ned med sitt kokvatten. Lägg i resten av kryddorna och smaka av med ev mer salt. Späd sedan med den mängd grädde man vill ha.
När du bereder lasagnen i formen så lägg all keso i det andra lagret och all ost överst som täcker helt. Om man har mycket ost behöver man inte aluminium folie för ostlagret skyddar mot för stor avdunstning.
Grädda på den nedersta valsen i 20 minuter på 225 grader och sedan ytterligare 10 minuter på 200 grader sedan när lasagnen har tagits ut ska den sätta sig i typ 10 minuter!
Serveras med sallad och vitlöksvinegrätt!
Bon appétit 🙂
Dela det här:
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)