Extra smarrigt med choklad och saftigare med baksirap
lussebullar med vit choklad
Ingredienser
200 g smör
0.5 g saffran
3 dl mjölk, 3 procent
2 dl turkisk yoghurt
0,5 dl vispgrädde
50 g jäst
2 ägg
2 dl vit baksirap
1 krm salt
16–17 dl vetemjöl
Fyllning
200 g vit choklad från Lidl
25-50 g smör
1 1/2-2 dl florsocker
ev pärlsocker
Gör så här
- Smält smör och rör ned saffran.
- Smula jästen i bunken . Värm mjölken, yoghurt och grädde försiktigt, max 37 grader och häll den över jästen. Rör tills jästen löst upp sig helt. Tillsätt sedan avsvalnad smält smör med saffran.
- Skaka förslagsvis äggen i en burk med lock innan de hälls i.
- Tillsätt baksirap, salt och vetemjöl. Kör degen i hushållsmaskin tills den börjar att släppa från bunken, cirka 10-12 minuter. Har du ingen hushållsassistent går det bra med elvisp med degkrogar.
- Täck bunken och låt jäsa i cirka 60 minuter.
- Mjöla bakbordet sparsamt. Dela degen i bitar och kavla ut.
- Bred ut fyllningen i ett tunt lager och rulla ihop och skär dem i bullbitar.
- Låt jäsa på plåten ytterligare 10 minuter.
- Grädda lussebullarna i nedre delen av ugnen på 220 grader tills de blir gyllenbruna, cirka 6-8 minuter
Dela det här:
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)