Extra smarrigt med choklad och saftigare med baksirap och saffran
Ingredienser
200 g smör
0.5 g saffran
2 dl vaniljsås
2 dl vanilj yoghurt
50 g jäst
2 ägg
2 dl vit baksirap
1 krm salt
ca 14 dl vetemjöl
Fyllning
Vit choklad bitar från Lidl
Gör så här
- Smält smör och rör ned saffran.
- Smula jästen i bunken . Värm vaniljsås och yoghurt försiktigt, max 37 grader och häll den över jästen. Rör tills jästen löst upp sig helt. Tillsätt sedan avsvalnad smält smör med saffran.
- Skaka förslagsvis äggen i en burk med lock innan de hälls i.
- Tillsätt baksirap, salt och vetemjöl. Kör degen i hushållsmaskin tills den börjar att släppa från bunken, cirka 10-12 minuter. Har du ingen hushållsassistent går det bra med elvisp med degkrogar.
- Täck bunken och låt jäsa i cirka 60 minuter.
- ta upp lagom bitar deg och rulla mellan händerna, platta till och tryck in en bit choklad och nyp ihop skåran ordentligt och forma till boll igen med kupade händer.
- Låt degen jäsa på plåten ytterligare 10 minuter.
- Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 220 grader tills de blir gyllenbruna, cirka 6-8 minuter
- Låt dem svalna på galler!
Dela det här:
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)