Het tomatsoppa och pizza med krämig savoykålfyllning

Kan verkligen rekommenderas!

R E C E P T

Savoykålkräm

Savoykål huvud

(Det fungerar också bra med broccoli / blomkål / grönkål)

3 lökar

1 dl vatten

3 dl grädde

3 dl riven mozzarella ost (finns på påse på Lidl)

4 msk smör

3 msk mjöl

salt

vegetarisk buljong

svartpeppar

Lägg strimlad savoykål och lök med 2 msk smör i en wok ( eller större kastrull) och häll över en dl vatten, fräs på under omrörning i ca 10 minuter, efter halva tiden kan buljong, salt och peppar tillföras. Häll i 3 dl grädde. Rör ihop  2 msk rumsvarmt smör med 3 msk mjöl i en kopp och fördela i woken till det har blivit en fast smet och slutligen rör ned mozzarellaosten. Smaka av!

Pizzadeg

1 paket torr jäst (50g)

2 msk olja

1/2 tsk salt

2 1/2 dl ljummet vatten

6 dl mjöl

Den torra jästen fördelas i en bunke med mjölet som ska verka i 10 minuter. Sedan tillsätts det andra ingredienserna med degblandarna till vispen Låt degen jäsa i 30 minuter.

Tryck sedan ut degen i en form!

Lägg i den krämiga savoykålfyllningen och jäs ytterligare 30 minuter! Sätt på ugnen på 225 grader!

Låt savoykålpizzan gräddas i mitten av ugnen i ca 20 minuter!

R E C E P T

Het Tomatsoppa

3 torkade chili

3 vitlöksklyftor

5 msk olivolja

1 burk Mutti (fungerar naturligtvis bra med annan tomat men denna sort vet jag har balanserad syra som alltid blir bra till soppa)

vegetarisk buljong

salt

5 dl vatten

2 msk grädde

4 msk hackad persilja (fryst är smidigt)

Fräs upp den krossade torkade chili och pressade vitlöken med olivoljan och salt under omrörning i några minuter. En fördel är att använda en högre kastrull så blir det mindre stänk!

Häll sedan i tomatkrossen och buljongen och låt puttra i 10 minuter. Sedan kan vattnet tillföras och använd en stavmixer så soppan blir helt slät. Koka upp igen rör i grädde och persiljan.

Smaka av och servera!

Rackarnsgott kan jag lova 🙂

Posted in Mat.