Yoghurtglass med ljummen hemmagjord kolasås
R E C E P T
3 dl vispad grädde
5 dl mild fet neutral yoghurt eller vaniljyoghurt
1 - 1 1/2 dl socker alternativ honung
vaniljpulver
Blir bäst konsistens i glassmaskin och serveras direkt med ljummen ringlande hemmagjord kolasås!
Göra egen gourmeglass utan glassmaskin
Gräddglass med jordgubbar
-Spring nu och köp kondenserad söt mjölk för det här var mycket lyckat plus att man SKA inte använda glassmaskinen. Så glassen är superlätt att göra. Vispa 5 dl vispgrädde ordentligt med lite socker och häll i en burk med sötad kondenserad mjölk. Och bara smeten är görgod och kan användas direkt till t ex smulpaj istället för vaniljsås.
I annan skål la jag en halv liter halvtinnade jordgubbar, mixade dem med någon dl socker och en halv dl grädde och ringlade sedan ned jordgubbsröran i gräddsmeten som fick stå i frysen några timmar.
Så lyckat resultat! Nästa gång kommer jag göra en kolasås eller blanda i dulce de leche!
Det här lät spännande som jag måste testa! Från @nitlottenstradgard
nitlottenstradgard
Myskmadra är en helt fantastisk smaksättare. I glassen, i pannkakan, i bullarna... I Tyskland gör man visst vin på det.
Den smakar lite som en blandning mellan vanilj och mandelmassa. Om man vill att huset ska lukta mandelkubb kan man torka den och hänga upp den.
Ut i skogen och leta! Eller plantera en i din trädgård. Det sägs vara en bra marktäckare.
Ät inte för mycket, bara. Den innehåller kumarin.
Tänk isglass gjord på riktiga jordgubbar, gud så gott 🙂
Dela det här:
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)