Linsröra recept

Gott med het och mustig mat när det är kallt och ruggigt ute!

LINSRÖRA med små gröna linser

R E C E P T

3 dl små gröna linser

1 -2 röda paprikor

2-3 lökar

3 vitlöksklyftor

2 morötter

vegetarisk buljong

3 msk paprikapulver

1 dl passerad tomat

1/2 dl grädde

salt & cayennepeppar

salladsost /feta ost

Jag brukar bara täcka linserna precis med vatten så det knappt blir någon vätska kvar när de är helt klara. Linserna kokas med 2 buljongtärningar, när det är 5 minuter kvar av koktiden (lite olika beroende på linssort, läs på förpackningen) dra kastrullen åt sidan och låt dem svälla sakta i kokvattnet. Detta för att undvika att de spricker.

Bryner under tiden hackad lök, vitlök och morötter i en wok med olja och smör med lite salt så de vätskar sig och smakerna blandas. Lägger sedan i paprikapulver med cayennepeppar och bryner på, därefter den passerad tomaten och grädde som får puttra ytterligare någon minut. Linserna hälls i med ev resterande kokvatten där ju också buljongen är. Och paprikan blandas bara ned i den varma linsröran och innan servering bryter man ned salladsosten. Linsröran passar till ris, bulgur och couscous. Mums!

Posted in Dagens Tips, Mat.