Den här pastarätten är himmelskt god 🙂
Grönkål med pasta (allt inhandlat till fördelaktigare priser)
R E C E P T
250 gram färsk grönkål ( fungerar med fryst också och den behöver inte puttra lika länge)
körsbärstomater typ 25 st
röd paprika
2 msk smör
1 dl vatten
3 dl grädde
3 dl mjölk
salt & peppar
vegetarisk buljongtärning
2 msk stark grovkornig senap
färsk pasta
(bacon, skinka, korv)
Ta en wok eller större gryta och lägg i nedklippt grönkål (brukar bara ta bort den grövsta stjälken längst ned). Fräs upp i smör, lite salt och vatten under omröring till vätskan har kokats bort och grönkålen krympt. Häll på 1 dl grädde och lägg i buljongtärningen och puttra på under någon minut sedan häller du i resten av grädde och mjölk och peppra. Efter 10 minuter lägger du i senap och låter blandningen puttra vidare i ytterligare 10 minuter under omröring. Det är lite olika koktid beroende på grönkål och när på säsongen man plockar grönkål så man får smaka av. Man behöver inte reda, tror att senapen gör att såsen tjocknar till på slutet.
Innan servering vänder man i delade körsbärstomater och paprika bitar och kokar upp snabbpasta. Mums mums va gott!
Om man vill ha kött i kan man använda t ex stekt bacon, skinka eller korv.
Dela det här:
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)