Smarrig kålpaj med ost

Valfri kål kan användas

KÅLPAJ

RECEPT

Spetkål

2 lökar

4 morötter

6 stora ägg

pajdeg

2 msk stark grovkornig senap

salt & svartpeppar

rapsolja

Buljongtärning

3 dl parmesanost / västerbotterost

1 dl gratängost valfri

3 dl grädde

3 dl mjölk

(skinka)

serveras med gurksallad: 2 gurkor, 3 pressade vitlöksbitar, rapsolja, salt & citronpeppar och vitvinsvinäger

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram pajdegen ( jag använder denna gång köpt som jag klipper i två bitar och placerar i botten på två formar för jag gör en vegetarisk och paj med skinka). Nagga pajdegen med en gaffel.

Fräs upp vitkål, lök och morötter i salt & svartpeppar och rapsolja ordentligt Häll i grädden och rör ned buljong och senap och puttra någon minut. Rör i all riven ost och mjölken, koka upp och smaka av. Skaka äggen i liten lådan med tätslutande lock och blanda ned i wokpannen.

Halva blandningen häller jag i en pajform och resten klipper jag ned kokskinka i och häller ned i den andra pajformen. De gräddas i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter.

 

 

Posted in Mat.