Valfri kål kan användas
KÅLPAJ
RECEPT
Spetkål
2 lökar
4 morötter
6 stora ägg
pajdeg
2 msk stark grovkornig senap
salt & svartpeppar
rapsolja
Buljongtärning
3 dl parmesanost / västerbotterost
1 dl gratängost valfri
3 dl grädde
3 dl mjölk
(skinka)
serveras med gurksallad: 2 gurkor, 3 pressade vitlöksbitar, rapsolja, salt & citronpeppar och vitvinsvinäger
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram pajdegen ( jag använder denna gång köpt som jag klipper i två bitar och placerar i botten på två formar för jag gör en vegetarisk och paj med skinka). Nagga pajdegen med en gaffel.
Fräs upp vitkål, lök och morötter i salt & svartpeppar och rapsolja ordentligt Häll i grädden och rör ned buljong och senap och puttra någon minut. Rör i all riven ost och mjölken, koka upp och smaka av. Skaka äggen i liten lådan med tätslutande lock och blanda ned i wokpannen.
Halva blandningen häller jag i en pajform och resten klipper jag ned kokskinka i och häller ned i den andra pajformen. De gräddas i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter.
Dela det här:
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)