Så gott och med julig smak!
R E C E P T
300 - 400 g finhackad grönkål
3 dl grädde
1 dl vatten (behövs inte om man använder fryst grönkål)
1 msk smör
1 msk stark grovkornig senap
1 paket Philadelphia ost
4 ägg
1 dl riven ost (Västerbottenost)
salt
1 veg.buljongtärning
ca 16 st körbärstomater
Ett paket smördeg till paj
Bryn grönkål i smör, salt och 1 dl vatten under omrörning, när vattnet är bortfräst häll i grädden och tillsätt buljongtärning och låt puttra ca 10 min.
Placera smördegen och en form och nagga den och sätt ugnen på 200 grader och förgrädda smördegen i 10 min.
Rör ned senap, Philadelphia ost och riven ost. Smaka av och se om det behövs mer salt. Dra woken /grytan åt sidan och blanda i äggen ordentligt och öveför sedan blandningen till formen och garnera med tomathalvor överst, låt pajen gräddas i ca 25 minuter.
Smaklig måltid 😛
Dela det här:
- Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att e-posta en länk till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på WhatsApp (Öppnas i ett nytt fönster)
- Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)